post

ISS Facility Servises har signert på Grøntløftet!

Kategori

Aktuelt

Sist endret: 23. august 2024


Grøntløftet er et samarbeid mellom hele grøntnæringen i Norge, inkludert dagligvarehandelen, med mål om å øke forbruket og andelen av norske frukt og grønnsaker. Initiativet startet i 2020 med Grøntutvalgets rapport “Grøntsektoren mot 2035” som har som formål å gjennomføre koordinerte markedskampanjer mot forbrukere til å velge mer norsk grønt.  Målet er å nå en norskandel på 60 % innen 2035, noe som vil øke selvforsyningsgraden og forbedre folkehelsen. Det er Stiftelsen norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt som tilrettelegger for koordinert kampanjen.

 

Hvorfor er Grøntløftet så viktig for ISS? 

Grøntløftet er signert – Vi tar vår bit!

Under Arendalsuka signerte vår CEO Mette Nilsen Grøntløftet på vegne av ISS. Med dette lover vi å arbeide for at forbruket av frukt, grønt og bær skal øke. ISS er foreløpig eneste aktør i serveringsbransjen som har signert avtalen. Vi serverer ca 45.000 måltider hver dag og finner det derfor riktig og viktig å signere Grøntløftet, og på den måten bidra til bedre folkehelse.

Vårt arbeid med Grøntløftet vil supplerer og forsterke det arbeidet vi allerede gjør i forbindelse med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Vår størrelse gjør oss til en betydelig samfunnsaktør og det er derfor både viktig og riktig for oss til å bidra til et sunnere kosthold for våre gjester. Arbeidet med Grøntløftet vil supplere og forsterke det arbeidet vi allerede gjør i forbindelse med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

  • Vi er kåret til Norges sunneste kantinekjede to år på rad (2022 og 2023)
  • Vi har signert Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold (Helse- og omsorgsdepartementet står bak dette initiativet). Gjennom dette har vi forpliktet oss til å arbeide for å øke forbruket av frukt, grønnsaker og bær, fisk og sjømat og grove kornprodukter. I tillegg skal vi arbeide for å redusere bruken av tilsatt sukker, salt og mettet fett.
  • Vi arbeider kontinuerlig med å øke grøntandelen i våre oppskrifter der det er mulig.

 

DETTE ER GRØNTLØFTET VÅRT:

  1. Alltid ha et plantebasert alternativ.
  2. Arbeide for at alle retter vi serverer er planterike.
  3. Fortsetter å utvikle våre oppskrifter til å inneholde mer grønnsaker der det er mulig
  4. Løfte frem en grønnsak eller frukt hver måned på våre serveringssteder og gjennom Sosiale Medier til inspirasjon for våre medarbeidere og gjester.
  5. Arbeide med å gi våre kantinemedarbeidere faglig påfyll om frukt og grønt slik at de blir enda bedre i stand til å servere plantebasert og planterik mat på våre serveringssteder

 

 

Nyttige lenker fra arrangementet:

  • Grøntløftet nettside – her
  • Stream av arrangementet i Arendal – her
  • Bilder og videoer fra lanseringen – her

 

Fakta om ISS:

  • ISS leverer FM-tjenester innenfor Renhold, Mat, Eiendom, Support og arbeidsplass
  • ISS har +9000 medarbeidere i Norge med over 120 nasjonaliteter
  • ISS leverer sine tjenester med egne medarbeidere i hele Norge
  • ISS har kontorer i hele Norge inkludert Svalbard
  • ISS berører 2 millioner Nordmenn hver dag
  • ISS ledes av Mette Nielsen (CEO)

 

Kontaktinformasjon
Fagavdeling:
Hege Sørlie – hege.sorlie@no.issworld.com
Cecilie Ragner – cecilie.ragner@no.issworld.com

Marked/kommunikasjon:
Per-Otto Oppi Christiansen – per-otto.oppi.christiansen@no.issworld.com

 

Foto: Stiftelsen norsk mat/ OFG


Henning Verløy

Administrativ leder – RE FM Consulting