Tema: Hvordan lykkes med KuttMatsvinn.
Matvett, mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn, presenterte status fra matsvinnarbeidet i Norge, og hva de ser for seg fremover av tiltak for å nå bærekraftmålet om halvering av matsvinn innen 2030. Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn er blitt et viktig verktøy og blir nå etterspurt i anbudsprosjekter.
Hvordan bli en «beste praksis» kantine? Matvett presenterte gode læringspunkter og anbefalte tiltak for hvordan man effektivt kan kutte matsvinn i kantinedriften på lag med ansatte og gjester.
Ved Anne Marie Schrøder og Anne Grete Haugen, Matvett.
Se presentasjonen i Vedlegg.
Innlegget ble fulgt opp med et beste praksis eksempel fra Sodexo om hvordan Sodexo og DNB jobber med å redusere matsvinn i DNBs kantiner.
Metodikken, hvordan man gjør det i praksis, opplegget for måling og oppfølging av matavfall og resultater man har oppnådd ble presentert.
Ved Nora Kværnes, Sodexo.
Se presentasjonen i Vedlegg.
Møtet ble tatt opp. For å se opptaket av møtet, klikk på lenken som ligger i Vedlegg